Laitelahjoitukset

Pääperiaatteet

Pääosa B2:n toiminnasta on verkkopalveluita ja laitteiden osalta lainapalveluita, mutta harjoitamme myös jonkin verran laitelahjoituksia. Lahjoituksia tehdään useimmiten 1-2 kertaa vuodessa ja joukossa on sekä aiemmin käytössämme olleita laitteita, että yrityksiltä saatuja lahjoituksia joille meillä ei ole omaa käyttöä. Lahjoitusten kohteet ovat vastaavia kuin muidenkin palveluiden kohdeyleisömme, eli epäkaupalliset ja julkisen sektorin toimijat. Lahjoituskohteitamme ovat olleet esimerkiksi...

 • Vähävaraiset perheet, välitettynä avustusjärjestön, kunnallisen toimijan tai diakonian kautta.
 • Seniorityö, kuten kokoontumis- ja harrastuspisteet, palvelutalot, vapaaehtoistyön järjestöt.
 • Lapsi- ja nuorisotyö, kuten kunnan, seurakunnan ja järjestöjen pyörittämät toimipisteet.
 • Liikuntapalveluita toteuttavat seurat ja järjestöt, ei kuitenkaan järjestäytynyt kilpaurheilu.
 • Julkiset kokoontumis- ja harrastustilat, jotka ovat useiden järjestöjen käytettävissä.

Lahjoitettavat laitteet

Lahjoitettavat laitteet ovat pääosin tavanomaista toimistokäytön tietotekniikkaa, kuten...

 • Pöytätietokoneet, kannettavat tietokoneet, ks. myös alempana "pelikone jouluksi" -kampanjamme.
 • Palvelimet.
 • Oheislaitteet, kuten näytöt ja tulostimet.
 • Projektorit.

Lahjoituskohteeksi?

Mikäli edustat toimijaa, joka voisi hyötyä lahjoitettavista laitteista, ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Ilmoita edustamasi tahon nimi ja perustiedot tai verkkolinkki, sekä minkälaisia tarpeita teillä on. Selvitämme tapauskohtaisesti auttamismahdollisuutemme. Esittäkää rohkeasti myös toiveita jotka eivät mahdu ym. listalle. Saatamme pystyä auttamaan myös muissa tarpeissa.

Lahjoituskohteelta toivomme yhdistyksemme vapaamuotoista noteeraamista osana omaa tiedotustaan. B2:lla ei ole markkinointibudjettia, joten kaikki pienikin maininta toiminnastamme on hyväksi, vaikka tiedotteen sivulauseessakin.

Lahjoittajaksi?

Pääosa B2:n laitteistosta on saatu lahjoituksina yrityksiltä. Otamme vastaan vähintään tyydyttävän kuntoisia, toimivia tai kunnostettavissa olevia, käyttökelpoisia laitteita. Pystymme yrityskumppaniemme kautta takaamaan tietoturvatyhjennyksen laitteille ja toimittamaan raportin laitteidenne käyttökohteista sekä sertifikaatin annetusta avusta osaksi yrityksenne tiedotusta. Suurempien lahjoitusten tapaukesssa voimme auttaa myös näkyvyyden järjestämiseksi suoraan tukemissamme tapahtumissa, esimerkiksi mainospaikan muodossa.

Pienimmät lahjoitukset ovat olleet yksittäisiä laitteita, suurimmat monivuotisia lahjoitussopimuksia. Teemme ajoittain myös esimerkiksi muuttojen tai organisaatiomuutosten myötä laajoja keräys-, inventointi- ja siivousprojekteja. Näytä meille tila ja kerro haluttu aika, me hoidamme loput ja toimitamme työstä halutut raportit ja sertifikaatit. Kaikelle käyttökelpoiselle tekniikalle pyritään löytämään hyödyllistä, pitkäaikaista käyttöä.

Pelikone jouluksi -kampanja

Pelikone jouluksi on vuonna 2019 aloitettu vuosittainen kampanja, jossa kunnostamme ja päivitämme toimistokäytöstä vapautuneita tehotyöasemia pelikoneiksi vähävaraisille perheille sekä lasten ja nuorten harrastustiloihin. Koneet lahjoitetaan vain järjestöjen, julkishallinnon toimijoiden tai diakonian kautta, ei suoraan yksityishenkilöille. Yleisesti ottaen hyväksymme yhteydenotot kaikilta asemansa vakiinnuttaneilta hyväntekeväisyystoimijoilta.

Lahjoitettavien koneiden määrä vaihtelee saatavilla olevien laitteiden ja budjetin mukaan, mutta on yleensä noin 5-10 kpl vuodessa.

Pelikonepaketti sisältää täysin kunnostetun pöytätietokoneen, joka on puhdistettu mekaanisesti, komponenttien kunto tarkistettu ja tarvittavat osat vaihdettu. Koneisiin on lisätty kevyeen pelikäyttöön riittävä näytönohjain. Mukaan tulevat tarvittavat oheislaitteet: näyttö, näppäimistö, hiiri ja kaapelit. Koneissa on kurantti versio Windows 10:tä joko suomen tai englannin kielellä (muut kielet käyttäjän itse lisättävissä). Saatavuuksien mukaan voimme toimittaa mukaan myös joitain oheislaitteita pyynnöstä, kuten kuulokkeet tai tulostin.

Järjestön edustaja - toimi näin

 1. Toivomme järjestöiltä yhteydenottoja sähköpostitse vuosittain loka-marraskuun aikana. Ilmoita montako ja minkälaisia kohteita on tiedossasi. Emme luonnollisestikaan halua kohdehenkilöiden nimiä, vaan karkea kuvaus kustakin tarpeesta riittää (esim. vähävarainen perhe, harrastustila, yms). Mukaan voi liittää kysymyksiä sekä lisätoiveita.
 2. Vastaamme jokaiseen pyyntöön henkilökohtaisesti kahden viikon kuluessa.
 3. Toimitamme pelikoneet joulukuussa, joko suoraan haluttuun paikkaan (lähinnä Tampereen alue), tai muulla yhteisesti sovittavalla tavalla. Postitus ei valitettavasti ole mahdollista, resurssimme eivät siihen riitä.

Levitä sanaa

Olemme vuosittain suoraan yhteydessä joihinkin tuttuihin järjestöihin, kuten Tampereen Me-taloon, mutta toivomme ensisijaisesti yhteyttä järjestöiltä meidän suuntaan. Jos tiedät tahon joka voisi hyötyä lahjoituksesta, välitäthän tämän sivun edelleen.