Coniläppärit ja muu lainattava tietotekniikka

Tämä sivu sisältää yksityiskohtia ja noin kvartaaleittain päivittyvää tietoa saatavilla olevista tietoteknisistä laitteista. Koska laitteita kuitenkin hajoaa sekä joskus allokoidaan muuhun käyttöön, määrät tulee ottaa hyvinä suuntaa antavina lukuina eikä absoluuttisina lupauksina. Tutustuthan lainaamisen pelisääntöihin.

Tilanne per 03/2017

Kannettavat - coniläppärit

  • Tyypin A koneista on luovuttu loppuvuodesta 2017
  • Tyypin B koneet (täysi ohjelmisto, i7 + SSD, tiukempi laatukriteeri): 33 kpl
  • Tyypin C koneet (täysi ohjelmisto, i7 + SSD, tiukempi laatukriteeri, uusimmat mallit): 18 kpl

Koneiden perusohjelmistopakettina on Windows 10 LTSB 2016 + Office 2016. Oletuskieli on englanti, pyynnöstä koneisiin asennetaan myös suomen kielen paketti Windowsille ja Officelle. Mukana tuleva loppukäyttäjän ohjelappu on aina kaksikielinen. Sovellusvalikoimassa on Microsoft Officen lisäksi uusin Libreoffice sekä kokoelma yleishyödyllisiä vapaasti ladattavia sovelluksia, tällä hetkellä Adobe Reader, Chrome, 7-Zip, Microsoft Essentials (ei win10:llä), foobar2000, Irfanview, Paint.NET, Putty, WinSCP, VLC ja CCCP-koodekkipaketti.

Coniläppärien mukaan tulee laturit varakappaleineen sekä turvavaijereita. Lisäpyynnöstä myös telakointiasemia, minidp-HDMI näyttöadaptereja (käy pääosaan B- ja C-sarjalaisia) sekä pieni määrä hiiriä. Yhden mallisarjan sisällä käytetään aina identtistä laturia.

Kannettavat - muut

  • HUOM! Aiempaa Karaokeläppäriä ei enää ole; mikä tahansa B- tai C-luokan kone ajaa sen tehtävän. Kone voidaan varustaa USB DAC:lla pyynnöstä.
  • Erikoislaitteet: Medialäppäri 2 kpl, Thinkpad W540 kalibraattorilla + 1 TB SSD + Adobe Lightroom ja Photoshop - valmis paketti valokuvaustiimille

Erikoislaitteet toimitetaan omissa kantolaukuissaan virtalähteen ja turvavaijerin kera. Medialäppäriin saa pyydettäessä myös telakointiaseman.

Erikoisempiin tilanteisiin voit tiedustella myös Panasonic Toughbook -erikoiskannettavia, jotka soveltuvat käyttöön myös maasto-olosuhteissa ja kestävät myös lämpöä, pakkasta sekä vettä. Käyttöergonomialtaan ja suorituskyvyltään nämä eivät kisaa ym. konetyyppien kanssa mutta erikoistarpeisiin soveltuvat mainiosti.

Pöytäkoneet

Ns. Mediamac, eli taltiointitiimien käyttöön suunnattu Mac Pro 5,1 (mid-2010). Koneessa on kaksi neliydinprosessoria, 32 GB muistia, 512 GB SSD sekä 2x2 TB RAID-1 pakka. Kone on lisäksi varustettu jälkiasennetulla 4 kpl USB-3 kortilla. Sovelluspuolella on Microsoft Office for Mac sekä täysi Adobe Creative Cloud.

Kehitystyössä on valmiita streaming-koneita, joita voi käyttää yleisötapahtumien live-lähetykseen esim. Youtube-palveluun. Koneet ovat betatestivaiheessa, yhdessä eri yleisötapahtumien kanssa. Arvioitu saatavuus 4 kpl keväällä 2018. Jos betavaiheen käyttö kiinnostaa, tiedustele.

Vaihtelevasti saatavilla muuta työpöytätekniikkaa. Useimmiten kysyttyjä ovat erittäin pienet työasemat (kuten Intel NUC), näytöt mm. mediamaciin sekä erinäiset infotv-lähetyskäyttöön sopivat koneet. Tiedustele tarpeen mukaan hyvissä ajoin, katsotaan päivän tilanne.

Viivakoodilukijat

Viivakoodilukijat ovat tarpeellisia mm. e-lippujärjestelmissä, kuten Kompassin tai kirpputorisovellus Kirpun kanssa. B2:lla on muutamia viivakoodilukijoita, n. 5 kpl, jonka lisäksi B2 varastoi Desuconin / Kehittyvien conien Suomi ry:n sekä Traconin viivakoodilukijoita, joita on 4 kpl kummallakin. Näiden lainoista tulee sopia ko. yhdistysten hallitusten kanssa, mutta logistiikka voidaan yhdistää.

Viivakoodilukijoiden määrää pyritään aktiivisesti kasvattamaan budjetin salliessa.

Tulostimet

Tulostimien lainaajan tulee varautua maksamaan yhden värikasetin hinta, tai ostamaan yksi sopiva värikasetti, ellei käyttö ole todella pientä (alle 100 sivua). Kaikissa tulostimissa on USB- ja ethernet-liitäntä.

  • Samsung ML-2855ND: 4 kpl käyttövalmiina + 1 kpl vailla värikasettia
  • Samsung ML-3310ND: 1 kpl käyttövalmiina + 2 kpl vailla värikasettia
  • Samsung ML-3710ND: 2 kpl käyttövalmiina + 1 kpl vailla värikasettia
  • Samsung CLP-775 (väri): 2 kpl käyttövalmiina, toinen hyvin vähillä väreillä
  • Lexmark X544N (väri-monitoimi): 1 kpl, täysi musta väri, muut värit vähissä

Verkko

Saatavilla kohtuullinen valikoima langallisen verkon tarvikkeita. Hallittuja 8-48 porttisia gigakytkimiä on n. 10 kpl, osa PoE-tuella. Lisäksi saatavilla on Aruban hallittu WLAN-järjestelmä kahdella ohjaimella ja n. 40 kpl tukiasemalla.

Valikoimista löytyy pari kappaletta 4G-reitittimiä koneiden käyttämiseksi ilman paikallista verkkoyhteyttä. Myös sopivan 4G-liittymän laina on mahdollista.

Muuta

Yhteistyöverkostomme kautta yllättävän moni tietotekninen tarve on mahdollista järjestää lainaan sopivalla varoajalla.